2022-12-01
世界盃的日子,就是想打邊爐,經過見到小魚兒一次過滿足哂我地兩個願望😍先選擇了一個對著電視的位置,之後就可以點餐,QR code自助點餐, 十分方便,食物種類非常多,烤魚,雞煲,串燒,全都很吸引,我們最後選了雞煲。重慶雞煲(半隻) $158 最愛雞煲的惹味,BB辣,麻度可以自己選,又麻又不太辣,雞件大大件,半隻也十分足夠,雞肉厚身多汁又嫰滑,有雞味,還有大量洋蔥,蒜等配料,沾上濃郁的醬汁,香、麻、辣,一口接一口,吃完雞便加湯打邊爐,邊看著世界盃,人生享受。精選美國肥牛片$128 大大盤,肥瘦剛好,牛肉味濃👍🏻豆皮$28 豆香味濃郁,平常不太常吃得到,豆皮吸了湯底的味道,變得特別入味,軟韌味道佳,而且還不易爛。寬粉$33 未熟時硬硬的一片,煮好便軟軟彈牙的,口感很有嚼勁,煙煙韌韌,是粗版的紅薯粉。香蒜燒茄子$43 超級香的,鋪了滿滿的蒜蓉,咸味滲透進綿軟柔糯的茄肉,味美超級香鮮。
重慶雞煲(半隻) $158
精選美國肥牛片$128
大大盤,肥瘦剛好,牛肉味濃👍🏻
豆皮$28
寬粉$33