2024-03-29 64 views
去親筲箕灣如果搵食成日都係去東大街個邊,遇著假期真係等位都有排⋯⋯⋯今日就試吓唔去個邊,向西灣河方向搵食。原來係南安街有間新開唔係好耐嘅街坊越南菜小店,門面同裝修都好舒服又唔使同人迫,下午茶餐又幾吸引所以就即刻入咗去試試!餐廳以越南菜式為主,同朋友兩個因為未食Lunch,所以叫咗一個撈檬同兩個下午茶😆😆😆🐷燒豬扒撈檬燒豬扒好厚身,燒得好香仲會有少燶邊。檬粉唔會太冧而且我好欣賞佢個撈檬汁,唔似出面好水汪汪,睇得出佢用料足,味道都好豐富同夠香辣🥰🥰另外兩個係下午茶餐,煙三文魚蛋沙律配法式蒜蓉包+香茅雞中翼配炸薯條🍟煙三文魚蛋沙律配上蒜蓉包嘅組合超夾!沙律清新配上蒜蓉包嘅濃香脆,呢個下午茶正👍🏻香茅雞中翼配炸薯條不過不失,係我愛嘅粗薯條,雞中翼亦入味香脆,都很不錯哦!

🐷燒豬扒撈檬

$100 (Tea)