Maison Du Mezze

2024-06-20 619 views
Maison Du Mezze @maisondumezzehk 📍:東涌怡東路9號灣景薈地下G10號舖🚗:東涌地鐵C出口 步行15分鐘📞:+852 2330-0131💲:~HKD590/head for dinnerFood quality✔️:Shrimp Fatteh, Ultimate Mix Grill, Tea Collins👌🏼:Mix Hummus Platter, Ginger Berries總結:😋對我呢啲將軍澳人嚟講 東涌真係遠到hihi 不過有個好朋友搬咗入愉景灣 同佢聚聚都未嘗不可✋🏻😋灣景薈有好幾間中高檔餐廳 今次試咗間地中海菜 環境大裝修靚 以我試過幾間地中海菜餐廳嚟計 呢間菜式選擇好多 凍開胃菜有15款 熱嘅都有12款 主菜就有12款 而黎巴嫩式木炭燒烤都有15款 仲要有酒類選擇都唔少 😋Shrimp Fatteh係大蝦🦐松子 烤芝麻配扁麵包 撈勁惹味嘅乳酪醬好開胃 呢碟推薦😋Ultimate Mix Grill 實在太大碟 有烤雞肉串 烤羊肉串 烤雞肉卷 烤羊肉卷同牛肉卷 木🪵炭燒烤味好香 但雞肉出奇地嫩 好食 羊肉羶香 牛肉卷唔加好過加😋環境大 裝修行
📍:東涌怡東路9號灣景薈地下G10號舖
🚗:東涌地鐵C出口 步行15分鐘
📞:+852 2330-0131
💲:~HKD590/head for dinner

Food quality

總結:

😋環境大 裝修行花草路線 員工服務都友善 最尾仲主動問我哋需唔需要take away

😋愛飲酒🍻嘅朋友有福了 酒類選擇多 試咗招牌cocktails Tea Collins 以gin做基調 配以伯爵茶 麝香草 蜜糖同梳打 酒精味略重 整體調味都唔錯

😋就個人觀察都頗多印巴裔光顧 仲要閒日晚上8成full 利申間餐廳好遠下 都側面更印證間嘢好食 受街坊歡迎👏🏼

🤔食中東菜冇理由唔食hummus 佢嘅Mix Platter有四款 松露鷹嘴豆蓉>原味>番茜醃菜=紅菜頭 試哂四款簡直係一次過滿足大家願望 不過除咗松露味較出眾外 其他幾款比較淡🫡

🤔Ginger Berries係其中一杯招牌mocktail, ginger ale溝raspberry 成杯嗰莓味重 我覺得一般般🙊

😨區外人士要去呢間舖頭請注意 遠到hi hi 預留半個鐘揾路+行錯路就差唔多

• Shrimp Fatteh
  • Ultimate Mix Grill