六小館

SIXA
2022-09-16 180 views
今日閒日去左東薈城閒逛,行街前搵野食滿足左個肚仔先😋目標想飲茶,睇完水牌就行去六小館望下。餐廳內環境開揚,有落地大玻璃;座位距離適中,不會有逼陝感;門口員工友善,所以無乜猶豫就行咗入去。🥢🥢大家都知道飲茶梗係想張枱闊落啲,當時餐廳內唔係咁full,我跟同行朋友兩位被安排坐係一張四人枱,開心😆座位同餐具望落都乾淨感覺唔錯👍🏻,睇左點心紙一陣就落單,總共叫左5款點心🥣🥣,佢地都有炒粉麵飯同小食,不過我地就無叫到。紅米鮮蝦帶子腸粉4.5/5⭐️外層粉紅色腸粉皮同普通腸粉皮味道一樣,不過都幾薄,入邊就脆卜卜,口感唔錯。蒜蓉蝦春卷5/5⭐️外皮炸到好脆,入邊又熱辣辣,唔會太咸,調味啱啱好,呢個推介。鮮蝦菜苗餃 4/5⭐️餡料豐富,都幾多蝦肉,皮亦唔太厚,幾好。六小館灌湯餃 4/5⭐️上枱用咗個淺嘅碗同圖片嘅深盅有分別,覺得用深盅賣相更好。味道黎講湯頭都幾清,灌湯餃亦都大隻,用料充足而且夠熱。古法馬拉糕 2.5/5⭐️想食蒸包,不過成張Menu都冇,於是嗌咗馬拉糕,味道唔太甜,但係唔夠鬆軟,冇乜特別,中規中矩。整體服務 4/5⭐️員工有禮貌同attentive ,唔會嗌極都搵唔到人👍🏻
今日閒日去左東薈城閒逛,行街前搵野食滿足左個肚仔先😋
目標想飲茶,睇完水牌就行去六小館望下。

紅米鮮蝦帶子腸粉4.5/5⭐️

蒜蓉蝦春卷5/5⭐️

鮮蝦菜苗餃 4/5⭐️
餡料豐富,都幾多蝦肉,皮亦唔太厚,幾好。

六小館灌湯餃 4/5⭐️

古法馬拉糕 2.5/5⭐️

整體服務 4/5⭐️
員工有禮貌同attentive ,唔會嗌極都搵唔到人👍🏻

Type of Meal
Lunch