5 day(s) ago
Shopping前喺Openrice見到商場有哩間酒樓六小館,咁就嚟試吓先☺️酒樓地方舒適寬敞,👀落企理乾淨,只可惜入座時職員態度麻麻,好彩之後尚算正常返。酒樓點心價錢算係中位價,價錢OK,下午茶有8折優惠,14:00-16:00紅米鮮蝦帶子腸-腸粉皮夠滑,中間夠脆,好多餡,蝦新鮮,有西芹粒喺裡面。特式小館三款四件,有蝦餃2粒,潮州粉果同素粉果各1粒。蝦餃好大粒,有兩粒大蝦同蘆筍粒,另兩款粉果正常。瑤柱圃竹笙灌湯餃好足料,原粒瑤柱,都幾大粒,有竹笙,灌湯餃裡面有蝦同豬肉,個湯好特別,有花旗參味,都幾好飲。☺️鮮淮山棉花雞唔錯,有鮮淮山墊底,感覺健康,冬菇係鮮冬菇,棉花都有4大舊,幾好。薑蔥牛栢葉係較淋身,唔係好靭嗰種,碗底係冇任何豆卜或者白蘿蔔墊底,係第一次食到全碟牛栢葉,足料,味道唔濃。😚手工紫薯南瓜粿造型可愛,味道OK,只可惜我一落單叫埋,最後先食,令南瓜粿變硬,如果食先叫應該會好好多😜整體食物質素中上,價錢有8折,埋單$367,算抵食😁
整體食物質素中上,價錢有8折,埋單$367,算抵食😁