2015-08-28 521 views
悶悶地同個同事O完T兩個人去食飯,見到間外型幾靚既舖頭, 就諗住入去豪食一餐入面啲裝修都唔錯,好有夜上海嘅感覺(而我不知道夜上海是什麼~) 坐得都算幾舒服好彩呢度D野食都唔算太貴,你知啦如果食得貴就俾女朋友鬧架! 個同事又係搞笑嘅,竟然叫左個例湯,男人老狗學人飲湯降火! 今日例湯係粉葛鯪魚赤小豆湯,OT完飲呢個真係超舒服啊~ 鯪魚都唔算太咸而且店方仲將煲呢個湯嘅渣都俾我地,以示真材實料呢個炒飯成個火山口咁,其實味道真係幾唔錯,好入味,而且咸味相當平均,唔會好似有啲餐廳落鹽,會令到你食食下變左食一舊鹽~ 香蔥味都好夠,而且好似有少少蝦醬味,份量FOR 2個人真係夠,如果係女仔,可能3-4個人都得另外係呢度嘅名菜虎蝦踏雪,簡單嚟講其實係上等版嘅蝦仁炒蛋,不過佢用上虎蝦做個蝦仁,同埋改左做炒蛋白,加上一啲松子,整道菜變得平凡得嚟又唔平凡,而且重點係好好餸飯~ 不過同蝦仁炒蛋唔同在於個蝦仁同炒蛋分得好開~其實呢間野都幾好味,咁樣叫法,都只不過係每人二百幾,不過唔好坐得太耐囉, 十點幾都無哂人咯。
而且店方仲將煲呢個湯嘅渣都俾我地,以示真材實料
Type of Meal
Dinner