2024-12-11
整體味道同服務, 都覺得好過舊舖希望 越做越好希望 keep 住香港飲食文化特色✡️蝦子撈麵蝦子 好...多, 多過某連鎖舊店 xx, 食得出有鹹香味, 唔會有腥味.🍜撈麵 口感軟硬度適中, 唔會淋啤啤又唔會過硬, 而且完全冇鹼水味. 老闆話個麵係自家廠整🧑🏻🍳附送的一碗湯, 味道有啲似住家湯,「一啖湯一啖麵」,食麵時更滋味✡️牛腩蘿蔔牛腩4-5舊, 筋膜同肉質都軟淋, 但唔會乾柴, 調味剛剛好, 唔會好鹹, 唔會只得重醬油味, 係會食到牛腩嘅滋味. 而蘿蔔清甜, 唔會有苦澀味, 冇揸冇根.✡️炸鯪魚球一上枱我已心心眼, 鯪魚球好大粒, 仲大過匙羹, 新鮮炸起, 職員好細心溫馨提示: 裏面好熱!小心!蜆介睇落都好正, 大大粒脹卜卜, 食落好鹹香😊呢度啲份量好人性化, 叫咗個細嘅所以有2粒鯪魚球, 大嘅有4粒.隔離枱 加叫淨雲吞, 聽到職員溫馨提示有分大同細 各有幾多粒✡️傳統雲吞皮糖水職員話將會新推出糖水有幸能食到✌🏻希望唔好失傳飲落清甜, 雲吞皮口感滑滑, 一d 都冇鹼水味同冇粉味, 一啲都唔覺得係食緊 平時嘅雲吞皮, 似食緊腐竹糖水嗰啲腐竹咁, 不過呢個 size 比較大d, 口感 好
希望 越做越好
希望 keep 住香港飲食文化特色
✡️蝦子撈麵
✡️牛腩蘿蔔
✡️炸鯪魚球
✡️傳統雲吞皮糖水
職員話將會新推出糖水
有幸能食到✌🏻希望唔好失傳
飲落清甜, 雲吞皮口感滑滑, 一d 都冇鹼水味同冇粉味, 一啲都唔覺得係食緊 平時嘅雲吞皮, 似食緊腐竹糖水嗰啲腐竹咁, 不過呢個 size 比較大d, 口感 好d.
☕熱茶走(加配$10)
茶底幾濃郁, 但唔會苦澀
下次先能夠試到....雲吞😜
大部分都係卡位