2013-08-24
與朋友仔2人一齊去大家樂打邊爐,2人叫的不同火鍋~什錦牛肉鍋 $52 (龍蝦湯底)龍蝦湯底方面唔會好濃,搶晒蔬菜的味道,帶有少少番茄味,有幾件切件的番茄好吃~個gas爐幾夠火喉,不斷滾滾滾~所以水份蒸發得較快,total加左3次水,service真不錯的 樓面員工又polite,:chopsticks:蔬菜 (用大size便當盛放)多片生菜,小棠菜,南瓜1件,芋絲2件,勝瓜2件,烏冬一包,種類真係幾多!另一層便當有:chopsticks:牛肉共很多片,很幼長的切條~ 非常之美味!!什錦火鍋的「什錦」包括..:chopsticks:獅子狗卷 2件 – 質素不錯:chopsticks:脆皮腸 – 外皮卜卜脆~雖然唔覺有芝士味,應該係脆皮腸吧,質感還不錯~:chopsticks:粟米 2件 – 需要花較多時間來滾熱才100%熟透~:chopsticks:冬菇 一件~本身已洗得好乾淨:chopsticks:豆腐2件 – 即使泡得耐都唔會散開,很軟滑非常豐盛的一人前火鍋~更加喜歡醬料方面有普通豉油,日式芝麻醬(很喜歡用來沾烏冬吃)及蒜茸粒+蔥花!非常之開胃~我地2人再加$6 :chop
什錦牛肉鍋 $52 (龍蝦湯底)
:chopsticks:蔬菜 (用大size便當盛放)
多片生菜,小棠菜,南瓜1件,芋絲2件,勝瓜2件,烏冬一包,
種類真係幾多!
另一層便當有:chopsticks:牛肉
共很多片,很幼長的切條~ 非常之美味!!
什錦火鍋的「什錦」包括..
:chopsticks:獅子狗卷 2件 – 質素不錯
:chopsticks:冬菇 一件~本身已洗得好乾淨
我地2人再加$6 :chopsticks:蝦滑 用一支像竹管的東西盛放,可惜完全未解凍….勁多冰…幸好滾熱後鮮蝦味道不錯,唔會得一陣冷藏味及$6 :chopsticks:水餃5隻(餡料包得很好,唔會多味精,水滾後唔會爆開)
我地由差唔多7pm坐到8點20才離開,本身我地坐2人桌子,之後我地2份火鍋來到,員工提議叫我地坐4人桌吧~驚唔夠位,佢仲幫我地扲晒d食物過去呢 謝謝! 餐具本身有兩對筷子,good!食物又新鮮~非常之滿意~今餐我俾96分!!
推介:牛肉什錦鍋