2020-08-29 620 views
近排同朋友浦書局打書釘,去TST睇書之前就揀左尼間食個lunch先!平時都一定要bk枱🙈平日好d!終於食到好喜歡店內既裝潢🤩好創意好modern店內既公仔,字句,裝飾甚至餐具都好二次創作!正👍🏻濃濃藝術感覺🎨而環境更比cwb個間更有空間感坐得更舒服🤗——————————————————————同朋友黎左個蟹🦀午餐叫左份pizza個名好盞鬼(點解個個都叫軟殼蟹比薩?)😂 個人覺得性價比超高!以為軟殼蟹係細細件斬開咁分佈係每件pizza上面,點知係有原隻係面頭!大隻而且多肉,仲有滿滿蟹膏!加上整份鋪滿芝士同千島醬!十分邪惡🤤餅底脆得黎唔會乾,加上配料仲有大大蟹柳!真係啖啖肉👍🏻賣相靚😎朱古力味不會太濃太甜加上香蕉味實冇得輸,仲有小條香蕉🍌比你食下口感綿綿的又唔會太杰,唔會愈飲愈渴見佢個名咁多個蟹字,名符其實,真係充滿左蟹肉,蟹籽、蟹肉、蟹柳、蟹鉗..咩形式都有😆趁熱食!溫度夠👍🏻剛剛好嘅感覺零舍正。點畢都充滿住蟹b😚每啖都係度卜卜卜,香草同蟹肉好夾,麵硬度適中有口感。唔好睇佢細細份,蟹肉嘅誠意..令人感動🥰朋友偏愛肉桂,所以見到ingredient已經比佢吸引住。另外見佢綠茶有焦糖,都幾好

平時都一定要bk枱🙈平日好d!終於食到
好喜歡店內既裝潢🤩好創意好modern
店內既公仔,字句,裝飾甚至餐具都好二次創作!正👍🏻
濃濃藝術感覺🎨而環境更比cwb個間更有空間感坐得更舒服🤗

——————————————————————
同朋友黎左個蟹🦀午餐

軟殼蟹pizza

叫左份pizza
大隻而且多肉,仲有滿滿蟹膏!
加上整份鋪滿芝士同千島醬!十分邪惡🤤
餅底脆得黎唔會乾,加上配料仲有大大蟹柳!
真係啖啖肉👍🏻

香蕉朱古力奶昔

賣相靚😎朱古力味不會太濃太甜
加上香蕉味實冇得輸,仲有小條香蕉🍌比你食下
口感綿綿的又唔會太杰,唔會愈飲愈渴
蟹肉意大利扁面

杏仁焦糖綠茶

朋友偏愛肉桂,所以見到ingredient已經比佢吸引住。另外見佢綠茶有焦糖,都幾好奇係點嘅配搭🤔last but not least, 聞到食唔出嘅杏仁味真係聽落過癮😆
賣相十分日式..杏仁同肉桂香味認真出,飲落未細味到焦糖味唔通同杏仁味打左和?
偏澀、微甘,解一解剛才蟹蟹蟹嘅猛烈嘅進攻..😌
軟殼蟹pizza
香蕉朱古力奶昔