2019-05-30 625 views
旺角間妹記就食得多,尖沙咀呢間都係第一次,身為路癡既我,要搭上5樓都唔容易,到左樓下都迷一陣路先搵到1至5樓部!!!呢間啲食物上得超快,我到樓下,朋友就點菜,我黎到,屁股都未坐暖,啲餸就陸陸續續上緊。呢度同旺角分店最大分別係,呢度既客戶九成都係煲冬瓜(普通話),相反旺角就較多香港人。當然我地都叫左必食推介 原隻脆皮炸豬手,鬼馬炸鬼馬,香芹芫荽蠔仔粥,牛肉炒雜菜▪原隻豬手,真係無得輸!!夠晒脆,當然唯一缺點就係太貴,咁係街食,一定比自己整貴好多架啦▪鬼馬炸鬼馬,其實就係油炸鬼包住墨魚滑之類,外脆內軟咁既口感▪香芹芫荽蠔仔粥,好夠味都幾足料同埋一大窩,啱晒三五知己咁樣食▪牛肉炒雜菜,應該唔係呢個名,但盤餸就係雜菜,木耳,勝瓜都有啲!黎果陣缺左牛肉叫廚房加番

鬼馬油炸鬼

蠔仔粥

豬手
2019-05-27
$125 (Dinner)
鬼馬油炸鬼
蠔仔粥