2017-08-28 7715 views
生日這天, 要求老公請我食豪D, 便選了聞名已久的洲際, 可惜真真真令人難忘, 原價近九百元的價錢, 絕對是三, 四百元的貨, 龍蝦淡而不鮮, 長腳蟹得個咸字, 其他蟹沒一樣出色, 刺身得三文魚, 吞拿魚,  八爪魚 及 甜蝦 同樣冇一樣值得添食, 貴價刺身(帶子, 象拔蚌, 赤貝)都放在壽司上面,  熱葷亦沒一樣難忘, 香煎黑牛肉和鵝肝都係預先煎好一大堆你要時放落煎pan煎兩煎, 鮑魚炆海參, 原盅燉燕窩冇特別.甜品真難忘, 未見過甜品枱咁混亂, 嗰D用嚟取甜品, 生果嘅大匙羹, 大义冇獨立每盤一隻, D客人义完蛋榚再义水果就黏晒落水果度, 見到都唔想食, 最經典隻朱古力Mousse 匙羹, 全隻都黏滿晒朱古力Mousse, 有位先生問添緊食物嘅厨師可唔可以比過隻羹佢, 個厨師: 吓, 吓, 先生指住隻羹問佢, 你睇吓點"筆", 個一刻我真係忍唔住笑咗. 全晚最好食係個生牛肉, 隔離枱客都係咁講, 值得讚係待應生嘅服務水準, 一見你自拍就好主動幚忙, 食物枱同客人枱相隔亦太近, 人多排隊時攞完嘢食一個華麗轉身真係好易倒落坐係度D客身上.最值咪個無敵大海景, 但酒店真係好舊, 餐廳層女
, 原價近九百元的價錢, 絕對是三, 四百元的貨
甜品真難忘, 未見過甜品枱咁混亂

最值咪個無敵大海景, 但酒店真係好舊, 餐廳層女厠只得兩格又細連排隊都有難度, 雖然全場爆滿, 另一面枱個小姐話呢度佢食咗好多次, 但我真係搵唔到值係邊處.
2017-08-21
$800 (Dinner)
Celebration
Birthday