2017-04-09
餃子的食評大家都寫了, 我寫下非餃子的食評, 星期六叫了一個油渣麵+腩肉, 價錢大約50元.麵條好食, 湯底都可以, 但油渣完全係差差差, 有幾差, 大約係炸了就舖係麵上面, 無用湯再煮下的, 可能呢個係上海做法啦, (因為寫住係上海油渣麵), 但可惜真係一D都唔好食囉, 所以我只食了兩條就放棄了.另外, 腩肉亦一般, 味道係OK, 但乾身的, 應該係煮好之後放係一個大盤, 面頭個層放到乾晒 (大約甘的情況).另外, 小店的風格大店的收費, 兩碗麵+一個小食+兩杯豆漿, 已經160元以上, 價格唔係相宜囉.招呼方面, 無乜招呼, 唔算好壞, 但好在無乜味精, 食了之後返到屋企都唔口渴.
Other Info. :
外賣一碗餃子麵收兩蚊附加費, 我覺得都有點貴, 而且出外賣時, 唔會講拎了乜野出來, 就話邊個的外賣, 阿水知道入面的係乜咩..