2016-09-03
响FB見到推介,就趁今個星期六收工入西貢試下,下午茶索價42蚊,店員極力推薦墨西哥辣肉醬焗意粉,另外order咗一個芝士火腿潛艇,配凍咖啡。等咗大概五分鐘芝士潛艇送到,所謂嘅潛艇竟然係一個圓形嘅豬仔包,內附兩片青瓜,一片蕃茄,一片類似超市級別嘅火腿同芝士,墊底嘅係一堆酸蘿蔔絲,味道古怪,好難想像宜個叫潛艇。。。(其實店主可以參考Subway嘅各款6吋潛艇,用料豐富配飲品嘅套餐都唔超過40蚊)!墨西哥辣肉醬焗意粉,即係肉醬意粉,意粉軟硬度尚可,但發意粉過程調味不足,淡而無味,無法帶出麵團嘅香,辣肉醬唔辣亦無蕃茄香,有其色而無其味,焗出嚟啲芝士亦無拉絲嘅效果,個人覺得大X樂嘅肉醬意粉更好味!最失敗係杯咖啡。。。😑淡而無味,冰塊令僅有嘅咖啡味都溝淡,只係一杯奶水,我飲咗兩啖就無飲!整個休閒嘅下午茶就咁樣破壞哂!
整個休閒嘅下午茶就咁樣破壞哂!