2022-06-27 811 views
✨伏到喊!😡九龍灣勁多好評既釜飯🫠✨————————————————————.入到去得兩枱客 有啲唔對路 我當時就應該即走🥹不過見到咁多好評就試下 點知中伏————————————————————🍲麵豉湯 本身一上枱 啲粉係沉澱哂 好心搞勻先俾個客啦開粉既湯 賣相都夠頹 得幾片海帶仔 見到都唔想飲🤢🍖勉強入到口既五花叉燒盛釜飯 $68 (5/10)個叉燒係正常發揮 入到口既 全場唯一食得落既野溏心蛋都冇乜問題 問題在於啲飯 濕到一patpat痴住哂上網google 下釜飯做法 🤔「將米、高湯放進鍋中煮,讓飯粒吸盡高湯鮮味,吃時不要錯過帶焦脆口感的飯焦」我都幾肯定係用水煮 唔係高湯🥲飯完全冇湯既鮮味説好的飯焦 一粒都冇🫠平時電飯煲啲飯好食好多.🍳難食到喊既滑蛋豬扒釜飯 $78 (0/10)見到個賣相都嚇親 😂😂個汁屎水咁既色豬扒淋到😫皮同肉係完全分開蛋同個汁融為一體好噁心 啲紫菜完全係淋唯一好食既可能係洋蔥😣.🍹正常的凍柚子蜜 (餐加$4)🧋冇味的凍華田其實呢啲飲品都只不過係加水沖 應該冇難度啦但個阿華田竟然淡到乜咁 啲水加得太多😧————————————————————📍 釜之魂釜飯專
✨伏到喊!😡九龍灣勁多好評既釜飯🫠✨

入到去得兩枱客 有啲唔對路 我當時就應該即走🥹
不過見到咁多好評就試下 點知中伏
🍲麵豉湯
本身一上枱 啲粉係沉澱哂 好心搞勻先俾個客啦
開粉既湯 賣相都夠頹 得幾片海帶仔 見到都唔想飲🤢

🍖勉強入到口既五花叉燒盛釜飯 $68 (5/10)
個叉燒係正常發揮 入到口既 全場唯一食得落既野
溏心蛋都冇乜問題 問題在於啲飯 濕到一patpat痴住哂
上網google 下釜飯做法 🤔
我都幾肯定係用水煮 唔係高湯🥲飯完全冇湯既鮮味
説好的飯焦 一粒都冇🫠平時電飯煲啲飯好食好多
🍳難食到喊既滑蛋豬扒釜飯 $78 (0/10)
見到個賣相都嚇親 😂😂個汁屎水咁既色
豬扒淋到😫皮同肉係完全分開
蛋同個汁融為一體好噁心 啲紫菜完全係淋
唯一好食既可能係洋蔥😣
🍹正常的凍柚子蜜 (餐加$4)
🧋冇味的凍華田
其實呢啲飲品都只不過係加水沖 應該冇難度啦
但個阿華田竟然淡到乜咁 啲水加得太多😧
————————————————————
📍 釜之魂釜飯專門店 (淘大商場) (九龍灣)
九龍灣牛頭角道77號淘大商場三期地下G286-288號舖