2022-10-09
今日特登揸車嚟依間酒店,專誠試吓佢哋聲稱嘅東瀛韓牛半自助晚餐。結果越食越失望,極之沮喪。 一去到餐廳,就點咗兩個主食,分別係蟹籽蟹肉三文魚飯和香煎豬斧頭扒搬菠蘿配燒汁薯蓉。個三文魚飯尚算正常,可惜個豬斧頭扒肉質非常之韌。之後去出邊攞嘢食,佢哋所謂海鮮得蝦,螺,蜆肉和青口。佢哋嘅鮮蝦係完全一啲味都冇,一啲鮮味都冇,我諗係食咁多個自助餐呀之中最差嘅鮮蝦。青口極之唔新鮮,蜆肉就尚算合格。之後就出去食佢嗰個東瀛串燒,正常串燒起碼有豬牛雞,但佢哋剩係得雞串,而且有啲仲係凍嘅,我都係第一次食凍嘅BBQ。然後去食沙律菜,沙律菜嘅菜名牌掉轉晒,和食物不符。甜品更加係不值一提,完全唔值得攞嚟食。最後講一講服務,明明依間餐廳係收9:30pm, 但係啲職員已經係9:00pm之前收晒所有食物,完全沒有顧及在場食客嘅感受, 當然啦,我食緊嘢更加不斷比佢哋騷擾,佢哋仲特登走埋嚟問我枱面嘅餐具仲要唔要,咁我見佢趕住收工,咪話唔要囉你可以收啦。跟住問佢攞多張濕紙巾,佢就話咦俾人攞晒喎? 我心諗,你放得少,自然快用完。好似攞多張濕紙巾佢都好有意思。我都唔想嘥時間再寫更加多嘅文字去形容呢間餐廳, 總之一句講晒,去過一次就
然後去食沙律菜,沙律菜嘅菜名牌掉轉晒,和食物不符。
甜品更加係不值一提,完全唔值得攞嚟食。
我都唔想嘥時間再寫更加多嘅文字去形容呢間餐廳, 總之一句講晒,去過一次就永遠唔會再去第二次,而未去過嘅人,就千祈唔好再去。
雖然今次OpenRice訂枱有七五折,大概每一位就$230左右。但咁嘅質素同咁嘅服務,我寧願加多$200去食好啲,食得舒服啲,多一點海鮮嘅選擇更加好。依間餐廳係我今年去咁多餐廳之中最後悔佢嘅一間。