2013-06-26 124 views
和朋友慶祝生日,去了iSquare覓食。一心想食日本菜,見呢間又有抺茶甜品,所以就決定試下,點知中咗個大伏。我們大約7:30到達,要等位,理應下一張就到我,過了一會有3位攞飛,佢地竟然比我們更早入座,雖說個張是4人枱,但我們在他們入座後再要等超過10分鐘先有位,前後大約25分鐘,友人已經有點不滿。之後我們各點了set dinner,餐湯是茶餐廳水準,都算,我點的飯還要黎錯,而且我不是唯一一個,格離枱也有相同遭遇,可見侍應落單十分不小心。而我朋友點的海鮮飯,所謂海鮮只是兩粒蝦和幾條魷魚,但索價$88!最後的抺茶甜品更差,完全冇味,淡到水一樣!問侍應是否冇落糖,他謂這飲品是無糖的,我十分好奇這杯飲品究竟是用什麼沖的....這餐一人要$130埋單,十分不值!這餐頂盡值$50-60 ,但就算此價錢都唔會再光顧。