2024-08-06 2101 views
7月24日,特意揸車去青衣城shopping兼食晏。我哋兩人都想飲茶,去咗三樓海港薈。雖然好近下午茶時間,但都唔想等,寧願正價時間入座。叫咗好幾個點心,其中包括「腐皮素鵝」,心想係自己認識嘅腐皮卷之類。點知嚟到以為上錯菜,因為見到幾件用炸粉嚟做嘅點心,完全領會唔到,原來就係「腐皮素鵝」。初時話俾一位女部長知,上錯點心。點知佢極度無禮貌咁答我,呢個咪係「腐皮素鵝」囉!我直覺咁答,唔係喎、呢個一啲都唔似,都唔係我哋想食嘅嘢。但佢堅持話,佢哋酒樓係咁做呢個「腐皮素鵝」,如果我哋唔要,咁佢哋酒樓賣俾邊個呀!真心唔想食!除咗唔想咁熱氣食咁多炸粉、呢個點心嘅賣相又唔好、而且油淋淋、見到都無晒胃口!其實佢哋嘅其他點心都比一般大酒樓做得差!好似個豉椒牛肚,一嚟到見到鋪著好厚又竭(杰撻撻) 嘅生粉䊢,真係無晒胃口!食物無水準、服務就更差!呢間酒樓,真係唔知點樣喺呢個時勢生存!
2024-07-24
$200 (Lunch)