2017-10-19
同同事聚餐想食特別又位置就腳的餐廳,上網見到呢間評價5錯又位置方便,於是決定試一試。因為預先有book 檯所以唔洗等位就入得,入面d座位空間算闊,室內的設計睇落都高級,有格調的。侍應安排好座位後,我地就開始點餐,大概等了5-10分鐘開始上菜。先是黑糖面包,呢個包係必食推介只要有點餐就有配,但幾個人分一人得少少完全唔夠喉...但因為係餐配冇得追加。再來由比較清淡的火雞沙律開始食起,沙律菜新鮮,冇苦味;火雞也煮很嫩,易入口。而炸洋蔥花圈仲好正,面頭炸粉炸得非常香脆加上洋蔥的辣味再配佢個醬一齊食,真係令人食唔停口。上完蔬菜類跟住上燒豬肋,燒得非常香脆而且肉嫩。基本上不用刀叉都可以輕易將肉完整分開。但pizza 相比之下冇其他的味道特出,但亦在可接受範圍以入。餐牌內的選揀其實幾多,三五知己,同事黎呢度食下睇下都不錯。