約左朋友今日去黃埔睇戲😝行行下見到有間叫厚福館既鋪頭之前係九龍城食過一次 都已經覺得好好食🤩而家原來黃埔都有分店 所以決定食多次先晏晝係主打係一人一鍋 晚市就變返正常火鍋店🥳🗿足料佛跳牆 $78 ✨7.5/10本身套餐已經包左以下材料鮑魚一隻 花膠兩件 螺片三片素翅 雞脾肉四件 生菜片 同埋一款粉麵食其他套餐轉佛跳牆湯要另外加$20蚊湯底好濃金華火腿味 食得出係用雞湯煲出嚟🐥呢個價錢 仲要包埋d貴價食材真係有d驚喜🦞真。龍重巨頭蝦出巡龍蝦湯 $138 ✨8/10本身套餐已經包左以下材料原隻巨頭蝦一隻 海蜆六隻 生菜片 同埋一個粉麵食其他套餐轉龍蝦湯麵係要另外加$20蚊龍蝦湯好鮮甜 而且唔會有腥味大大隻巨頭蝦落去煲 愈食就愈鮮🥰睇都睇得出隻巨頭蝦有幾大隻幾多膏喇食到尾加埋個稻庭烏冬真係世界級吸哂蝦湯既精華 鮮味到一個頂點呢餐就真係豐儉由人 食完上面個set其實都夠飽但為食既我 就係咁加左各式各樣既配料🥹封門柳 飛驒和牛 手打墨魚丸 炸魚皮等等真完真係捧住個肚走 真係當埋晚餐食都得整體黎講 味道同性價比都好高一班朋友或者一個人食都冇問題極度推介俾享受一人之境既你地📍 厚福館 (黃埔天地)
約左朋友今日去黃埔睇戲😝

真完真係捧住個肚走 真係當埋晚餐食都得

整體黎講 味道同性價比都好高
一班朋友或者一個人食都冇問題
極度推介俾享受一人之境既你地

📍 厚福館 (黃埔天地) (紅磡)
紅磡必嘉街121號黃埔天地奇妙坊(第1期)地下G9號舖

分店:九龍城