2018-08-06
平時𣎴是中餐就西餐 有次經過荔枝角道就試下依間台灣野啦 。印象中上次去台灣, 它們的魯肉飯好似有秘製醬汁魔力, 用來撈飯都可以食到一大碗, 抱有希望可以試得返依種味道。餐廳唔算大, 午巿時分店內人數不多 , 即刻已經有卡位。它們有午巿set 亦有散點 , 多數都不過一個碟頭飯價錢。今次試下佢地既招牌魯肉飯, 可以搭一款餸,送珍珠奶茶。發現份量有點少, 鹵肉嘅份量同菜汁不足以完成一碗飯, 實在建議可以多少少餸。而鹵肉亦不過不失,而配菜有我喜歡的酸瓜,好爽and開胃,半熟蛋也不錯!珍珠奶茶唔係街邊溝糖水嗰隻 🤣餐廳佈置比人感覺好有台灣情懷, 尤其把故事大大隻字寫在牆上, 把它讀完可以感受到好媽媽背後嘅故事。以快餐廳的角度來看是可以再一次光顧的,畢竟性比價不俗!另外溫馨提示餐廳冷氣比較涷, 下次記得帶件外套仔 👕