2018-07-22 685 views
今日中午去食個下午茶,係鬧市中聽聞呢到有好咖啡,一於黎試一試一黎第一杯係mocha,試落覺得冇咖啡味又冇朱古力味,唔知話佢balance好定太淡好,不過同時佢都唔會太甜,所以都唔算太差之後係手沖咖啡,係有三款咖啡豆選擇,呢款哥斯達黎加係最少雜味帶酸味既豆,係幾切合我口味,店員會係客人面見沖製,之後亦有咖啡豆介紹卡比返你跟住為大家介紹下今日點既兩款食物,全日輕鬆早餐除左黑麥包同炒蛋之外,可以自選兩款食品,我揀左腸同蕃茄,整體黎講調味不足,腸既外皮唔夠香口,但你都可以話係健康之選,但最大問題係個黑麥包,我估計佢係用微波爐加熱,可能加熱太耐,而微波爐係由中心開始加熱,最後正中間好硬。所以我會話佢材料幾好,但煮法比較差。最後到甜品,係泡沫甜蛋配朱古力brownie。我認為佢係今日最好食既一味菜,蛋卷口感好好,外脆內軟,好似食pancake咁,加上雪糕同啲泡沫感覺好新鮮~ 而brownie係比較細粒,係鬆脆既口感總結我覺得咖啡同甜品係呢到既推薦~但我認為咖啡都係熱既比較好

Mocha

手沖哥斯達黎加聖克魯斯社區咖啡