2022-08-03
2022-07-29同去女朋友去咗觀塘🚶🏼♀️專程去食間新派點心🥠餐廳叫龍點心🐉星期五晚市,唔算太多人😅店員安排我哋坐四人枱4️⃣餐廳可以使用手機落單,超方便📱當日埋單有八折優惠🎱我哋點了,招牌菜一龍大滿足,58蚊籠,有六款點心分別有🎊筍尖蝦餃皇,餃皮唔錯,唔會蒸到溶溶爛爛,新鮮彈牙🦐酸菜魚鳳眼餃,食落口有種辛辣嘅味道,麻辣味幾好食🐟松露惹菌晶瑩餃,超濃嘅黑松露味道,值得一試🐿蟹粉菠菜香蝦餃,綠色嘅外皮,内餡有蟹粉,菠菜和蝦仁,上面有一粒粒嘅魚子,口感豐富🐡糯米燒賣,普通糯米飯的味道🍚豌豆桃子,普通壽包嘅味道🍑賣相好獨特打卡一流,味道就唔係款款都咁好食😄普通擔擔麵(辣),48蚊碗,擔擔麵湯底濃郁,超重花生醬味道,有少少辣味,推介一試😃拉絲菠蘿包,36蚊碟,味道一般,菠蘿包皮唔脆,完全無拉絲嘅效果,不推介😅脆脆富貴紅米腸粉,42蚊碟,粉皮香滑餡足料,炸蝦肉甜,食落內脆外滑有口感,可配搭沙律醬,豉油,泰式辣醬嚟食,份量多,可以試吓😋整體環境新裝修幾靚,用咗龍作主題,坐嘅空間幾大幾舒服😁服務幾好收碟速度快,幾有禮貌😍食物方面都可以,一龍大滿足味道唔錯,壺茶都好飲,叫咗菊花茶,重菊花味,會再幫襯👍
同去女朋友去咗觀塘🚶🏼♀️
專程去食間新派點心🥠
餐廳叫龍點心🐉
星期五晚市,唔算太多人😅
店員安排我哋坐四人枱4️⃣
餐廳可以使用手機落單,超方便📱
當日埋單有八折優惠🎱
我哋點了,招牌菜一龍大滿足,58蚊籠,有六款點心分別有🎊
筍尖蝦餃皇,餃皮唔錯,唔會蒸到溶溶爛爛,新鮮彈牙🦐
酸菜魚鳳眼餃,食落口有種辛辣嘅味道,麻辣味幾好食🐟
松露惹菌晶瑩餃,超濃嘅黑松露味道,值得一試🐿
糯米燒賣,普通糯米飯的味道🍚
豌豆桃子,普通壽包嘅味道🍑
賣相好獨特打卡一流,味道就唔係款款都咁好食😄
整體環境新裝修幾靚,用咗龍作主題,坐嘅空間幾大幾舒服😁
服務幾好收碟速度快,幾有禮貌😍
食物方面都可以,一龍大滿足味道唔錯,壺茶都好飲,叫咗菊花茶,重菊花味,會再幫襯👍🏻
#龍點心
#一龍大滿足