2013-06-20 190 views
中國最大發明係 粥粉麵飯, 在間餐廳可以食齊。 雖然唔係咩人間美味,但勝在款式多, 咩都有。如果食粥,我比較喜愛「羅富記」既生滾粥,夠足料同好味! 但無羅富記太早未開,所以來到這間蟠龍食粥。叫了個魚片艇仔粥配腸粉【魚片艇仔粥】其實都幾淡口,魚片,豬皮都無咩味。碎牛已經熟了再放入粥內,而個碎片好似好唔新鮮既一舊舊。【腸粉】比起之前提過既GREEN BUBBLE既腸粉好食很多!!! 新鮮D同D醬都好好味。讚!【午餐肉雞翼出前一丁】出前一丁麵煮得軟硬剛剛好! 加上湯汁也不會過濃過淡。可以說是我近期食過煮得比較有水準既其中之一。 雞翼夠味。如果午餐肉可以再厚小小就PERFECT啦。因為本人超愛午餐肉。【奶茶】不過不失啦! 都算合格既!【辣椒油】不可不提既係佢地既自製辣椒油, 非常可口,夠辣椒香天然既香味! 可以買回家慢慢食。其實好似佢地既醬料做得主菜出色咯
中國最大發明係 粥粉麵飯, 在間餐廳可以食齊。
雖然唔係咩人間美味,但勝在款式多, 咩都有。

如果食粥,我比較喜愛「羅富記」既生滾粥,夠足料同好味!
但無羅富記太早未開,所以來到這間蟠龍食粥。

叫了個魚片艇仔粥配腸粉

【魚片艇仔粥】
【腸粉】
【午餐肉雞翼出前一丁】
【奶茶】
不過不失啦! 都算合格既!
【辣椒油】

其實好似佢地既醬料做得主菜出色咯
$30 (Breakfast)
  • 自製辣椒油