2021-11-28 25 views
跟舊同事相聚,佢搵左間四四正正地方坐傾下現況,位置係尖沙咀近佐敦的#中國麼房·台灣牛肉麵。坐位寛敝坐得很舒適,鋪坐下店員便遞上熱茶我們便慢慢點菜了。🧆涼菜三小伴,有香辣小雲耳,蛋白豆腐乾、香菜鮮腐竹,味道清新適中,做得唔錯唔會過咸,至like 小雲耳爽口又惹味。黑松露手撕雞🐤, 黑松露味香雞嫩,配搭埋爽口嘅青瓜,屬健康小食。淨牛丸,湯清甜,牛丸彈牙牛味重咬落多肉汁。紅燒牛肉麵,湯底飲落香濃,牛肉肉質腍,筋位置柔軟,配合爽口彈牙的麵條,都唔錯啊!金湯排骨麵,唔好睇個湯咁清,飲落清甜,排骨炸得香酥脆口,咬落肉質唔會乾身,麵質同樣爽帶煙韌。除了台灣牛肉麵外,店舖還會供應小炒、火鍋等等之食物,下午還可以嘆番一盅兩件,下次黎嘆下點心先得😚。

坐位寛敝坐得很舒適,鋪坐下店員便遞上熱茶我們便慢慢點菜了。

淨牛丸,湯清甜,牛丸彈牙牛味重咬落多肉汁。

2021-11-27
Type of Meal