2019-02-13
同老公成日行經呢間中國風格既餐廳一直都好想試,今日終於走入去試一試!西餐為主,但餐廳內外為中國風格,十分別緻有特式,播放住柔情既英文情歌,十分有情調!先黎個小食「水牛城雞翼」$68雞翼香胞可口,加上芥末醬一齊食好開胃!再黎個「蒜味蕃茄芝士意粉」$68意粉上鋪滿我至愛既芝士粉,整個意粉有蒜香味外仲有超濃郁既芝士,蕃茄食得出新鮮似是採用有機蕃茄,整個意粉都十分出色!最後黎個主打菜「安格斯西冷」$420老公唔食太生,但我又覺得西冷要5成先好食,原本落單時叫左8成,最後廚師好好人行出黎問多最後決定要8成?我話想要5成,老公最後話7成都可以,廚師話7成幫你整到無血水啦!呢個廚師超利害,真係無血水,而且老公仲接受到,真係難得老公食得到,仲可以成塊食哂🤣西冷雖然7成熟,但肉質仍然嫩滑多汁有口感,沙律菜一樣美味香甜!
先黎個小食「水牛城雞翼」$68
雞翼香胞可口,加上芥末醬一齊食好開胃!
再黎個「蒜味蕃茄芝士意粉」$68
最後黎個主打菜「安格斯西冷」$420