今日公眾假期,附近餐廳都爆哂人要排隊,見呢間無咩人,又唔洗排,就決定入坐!.點知....惡 夢 就 開 始 了!.1. 食物質素:一般*燒肉有醃過,但唔入味,結果燒出黎隻隻咪都一樣。*壽司唔新鮮,似乎放左係室溫好耐。.2. 食物種類:多而不精食物種類的確多,有熟食,有壽司,燒肉,甜品,豆腐花等。但味道確實一般,有很太進步空間。.3. 服務態度:劣第一,在用膳期間,已有男樓面職員與其他職員有口角之爭。你要知道,作為食客無得離開,只能坐在原位用膳,被逼聽你地嘈,極影響假日心情。.第二,令我決定唔會再幫襯,亦唔會推介親戚朋友幫襯既原因係一位中年女待應的趕客態度!.用膳期間已經聽到佢係度鬧客人「食得個兩三百蚊,霸張枱霸幾個鐘。」試問如果貴餐廳不滿有咁既情況出現,是否應閉門相討對策,而非任由員工於上班時間講說話比客人聽?我地係食客,唔係你地既出氣袋!.見仲有時間,去拎個雪糕球卻被大聲斥罵「夠鐘交枱,你食唔切嫁啦」。然後我平心靜氣回應「咁我唔食啦。」其回覆:你拎左小小就食埋佢。回座位食左啖,個女人又行過黎謂:其實你地真係好走啦!.聽罷,我 地 立 刻 走! .想點?叫我食埋佢,又叫我要即刻交枱?.
點知...
惡 夢 就 開 始 了!

1. 食物質素:一般
*燒肉有醃過,但唔入味,結果燒出黎隻隻咪都一樣。
*壽司唔新鮮,似乎放左係室溫好耐。
2. 食物種類:多而不精
3. 服務態度:劣

聽罷,我 地 立 刻 走!
想點?
叫我食埋佢,又叫我要即刻交枱?
當時並無客人排隊,剩下2隻雞翼未食。而燒野食係需要時間去燒熟,只係唔想浪費食物,其實是否能彈性處理?
我明白一分錢一分貨的道理,但彼此亦應互相尊重,「平」不是一個「食客可以任由你呼喝」的原因。
只能說,這位女待應第一次遇過最唔識執生既待應。

2018-04-15
$152 (Lunch)