2018-08-12
Rare係有法國藍帶既餐廳,今日返半日就諗住過嚟食lunch見識下,同埋晚餐通常比午餐貴就lunch啦!所有餐都前菜、麵包同coffee/tea。麵包手工製作,都係令我食多幾啖既原因!法國長麵包加黑醋同橄欖油一流呢!黑醋酸中帶油香。咬落皮硬而包肉有d痴性既麥感。意大利雜菜湯好多蔬菜粒,飲落結d濃d感覺!食到底有驚喜,有意大利米係底既?點解?唔太知,但味道唔怪。香草魚薯仔沙律有火箭菜就好開心,更好既係小蕃茄去左皮!加分加分!魚係一大舊球咁,好多下都,食落魚味重過香草,但一d都唔腥!有薯仔混合就有口感d!牛肉闊條麵勁多牛肉,唔知點解食落有d台灣滷肉味咁。但食食下就食到佢既功夫到家,軟林之外不失牛肉香味,少少牛脂帶起闊條麵既滑,應該都自家整,有咬勁之外都係厚度厚d好d!愛牛人會開心,但多菜少肉人會唔岩?未必,佢入面有一定份量既蕃茄粒同蘑菇,酸酸中和返大量芝士,哈哈!香煎黃油雞勁香脆雞皮!以為係炸囉,正!黃油雞係多油d,但係可能因為咁令雞件就算煎都可以濕潤外,內雞肉似蒸既咁嫩!薯泥偏滑無粒。MochaCappuccino兩杯都滿到杯邊,mocha不太夠朱古力味,咖啡十足!坐門口飲Cappucc
兩杯都滿到杯邊,mocha不太夠朱古力味,咖啡十足!坐門口飲Cappuccino,有外國係街企係咖啡店枱邊既感覺,哈哈!