2023-12-23
鐵飯碗🍚今日同屋企人食餐便飯,屋企人就介紹上次公司食飯嘅時候覺得呢間環境、裝修、嘢食 同埋 服務態度都幾好,所以今次就一齊去食呢一間鐵飯碗嘅中菜餐廳!✅✅前菜方面,我哋叫咗叄巴醬鮮魷青瓜🦑🥒$118,見佢價錢唔貴應該份量都同普通例牌菜式差唔多,結果真係意料之外啊!鮮魷份量多到直程係令人驚訝😏😏😏而且味道非常唔錯,成家人都食唔停口!餸菜方面就嗌咗申江海鮮豆腐煲🥘(半份)$94、海鮮鴛鴦滑蛋河 🍲 $168、鳳凰脆柱桂花翅$ 164 同埋 南洋傳統肉骨茶🍗$128,其中一定要特別推介嘅就係佢哋嘅肉骨茶啦!同坊間任飲任添嗰啲有啲唔同,味道更加有層次,非常足料,同行嘅屋企人都讚不絕口!🉐🉐🉐全部餸菜份量都好多,而且非常有質素,同一般嘅酒家真係冇得比,而且價錢仲要一啲都唔貴,性價比超級高!另外我哋仲叫咗兩碗湯,包括係鹹菜海鮮豆腐湯🦐$68 同埋 白胡椒豬肚雞湯🐷🐔$88,其中鹹菜海鮮豆腐湯比較少見,都幾有特色,值得一試!☺️