2023-12-03
厚福街恐龍餐廳
行完街搵間餐廳醫肚,見呢間幾特別就上左去正正常常有薄餅、沙律、水果茶、炸物,特別地方在於成間餐廳都有恐龍擺設,例如牆上恐龍頭、周圍都有恐龍玩具、board game等等,同朋友食野玩game都唔錯#烤安格斯牛肉藜麥穀物碗
牛肉份量適中、熟度岩岩好容易咬開
有肉香與肉汁,食開沙律朋友都話ok
再配藜麥、新鮮沙律菜+酸甜黑醋汁幾開胃#香煎西班牙黑毛豬配西京長通粉黑毛豬味道幾濃郁,不過有時畀辣醬汁少少搶左味道,醬汁味好似韓燒果款醬汁,加上煎過嘅半肥瘦黑毛豬,個感覺似食緊韓燒;黑毛豬半肥瘦、好夠腍、有一定肉汁,幾易咬開,入口充滿油香與肉味,中意食豬肉人士可試!
另外嗌左兩壺花茶 #貴妃荔枝茉莉茶 #玫瑰烏龍茶,底座一直有蠟燭烘住,全程飯局都有熱茶嘆,都唔錯!餐廳上菜速度都快、樣樣野都好夠熱
厚福街恐龍餐廳 行完街搵間餐廳醫肚,見呢間幾特別就上左去
#烤安格斯牛肉藜麥穀物碗 牛肉份量適中、熟度岩岩好容易咬開 有肉香與肉汁,食開沙律朋友都話ok 再配藜麥、新鮮沙律菜+酸甜黑醋汁幾開胃
#香煎西班牙黑毛豬配西京長通粉
餐廳上菜速度都快、樣樣野都好夠熱 家庭式客人比較多,因為實在太多玩具,對於爸媽黎講係一個可以畀自己靜一靜的地方,由小朋友專注前面嘅玩具!