2022-05-24 1131 views
因為之前確診過但又未拎到康復碼,所以我都仲係未堂食得,依家都係繼續自己煮或者買外賣。今日就約左朋友買外賣上我到食dinner,咁我哋就大雜燴每間舖都買啲嘢食。因為我哋大雜燴,所以就唔逐個逐個點壽司,直接帶咗一個壽司拼盤。我哋要左壽司精選B $298,有成30件壽司,仲有幾啖海膽仔☺️ 有8件三文魚,佢啲飯比平時出邊嘅壽司細啲啲,但係刺身正常冇話縮小平時我都好鍾意食鯛魚壽司,但通常出面嘅壽司套餐都好少會有鯛魚。隻色好靚,入口都好鮮,肉質都有彈性北寄貝壽司,正常唔會乾身。仲有海膽魷魚壽司,第一啖就食左個海膽😂 正常無怪味,細細啖過口癮,而個人本身都好鍾意魷魚,食落口有種黏稠口感帶甜。北海道帶子壽司有4件,肥肥鮮甜醋青魚壽司,我就比較少食。本身望落去個樣好似乾乾地,但食入口反而係濕潤,冇諗過入口會滑嫩,佢有少少醋酸味,幾特別!吞拿魚壽司有4件,口感實嫩我覺得呢一盒壽司拼盤幾岩我,有成30件壽司,有我必食嘅三文魚、鯛魚、帶子、魷魚,仲有少少嘅海膽😆😆 CP值都算高。

北海道帶子壽司有4件,肥肥鮮甜

吞拿魚壽司有4件,口感實嫩

我覺得呢一盒壽司拼盤幾岩我,

2022-05-10
Type of Meal