2022-07-27 66 views
中環街上有各種各樣嘅餐館可供選擇。 今天,我發現咗Trois Cafe👍。我喺中建大廈一樓睇到一間裝修得好高級嘅餐廳。 喺聽咗姐妹們對呢間餐廳嘅所有建議之後,我決定同媽媽親自去睇吓。🤗店面高貴典雅,室內設計華麗😍,位於中建大廈一樓的位置亦非常方便。 便當中配有沙律和主菜,非常均衡且有營養,我分別叫咗意大利肉丸配肉醬扁意粉同香煎挪威三文魚配黑椒炒雜菌。😳意大利肉丸配肉醬扁意粉。 我鍾意肉醬嘅味道濃郁,肉味,蕃茄嘅味道和諧,而呢種味道因大量嘅芝士而更加突出。 意粉豐盛而充實,隨附的肉丸多汁,質地有彈性。 具有鹹味和酸味的理想平衡🤨。香煎挪威三文魚配黑椒炒雜菌,三文魚皮脆肉嫩,一啲腥味都冇,肉色橙紅,肉質細嫩鮮甜,口感香滑多汁😌。雜菌肥美甘美,味道濃郁,香氣撲鼻。加上黑椒嘅微辣,可以完美地襯托出三文魚嘅鮮味。再配上白飯同沙律,真係必食推介💯。高級嘅環境配合高貴食材,絕對值得十個讚。👍

高級嘅環境配合高貴食材,絕對值得十個讚。👍