2011-01-23 64 views
過左黎中環做野幾個月, 除左車錢貴左好多之外食lunch 都係一個令我地好頭痛既問題.....煩囂的中環, 一到lunch time, 成條皇后大道中都充滿" 搵食"既人大大小小既食肆都迫滿晒人...........好可怕最近食過一間叫 DONKA既 fusion 菜我今日過左lunch time 先去, 食得再舒服d呢度環境好優雅, 好relax, 同樓下既感覺好唔同, 上左黎好似可以呼吸新鮮空氣~~~~DONKA 既 招牌" 生拆蟹皇油手打稻庭烏冬" 是《 出前一丁星級廚神爭霸戰 2008 》得獎菜色之一, 改良版用了稻庭烏冬更添口感~~~ 正~今次我地叫左 "味噌燒豚肉漢堡丼" and "法國濃蝦湯五色飯"好香濃既蝦湯, 好有鮮味, 配合燒牛肉, 分量剛剛好一個好健康既 lunch, 啱晒正要減肥既我~~~~老公叫了"味噌燒豚肉漢堡丼"味噌汁令我地好驚喜, 配上自家製私豚肉漢堡係出奇地match~~~我地兩個一粒飯都食晒, 湯又飲晒~~~ 大滿足一定會再來呢~~很喜歡可以book 枱, 唔洗等~~令我可以有多d 時間享受我既寶貴lunch time

過左黎中環做野幾個月, 除左車錢貴左好多之外

食lunch 都係一個令我地好頭痛既問題.....

大大小小既食肆都迫滿晒人...........好可怕

最近食過一間叫 DONKA既 fusion 菜
佢就係0係士丹利街, 後我clinic 一條街呀~
我今日過左lunch time 先去, 食得再舒服d

呢度環境好優雅, 好relax, 同樓下既感覺好唔同,

上左黎好似可以呼吸新鮮空氣~~~~
DONKA 既 招牌" 生拆蟹皇油手打稻庭烏冬"

是《 出前一丁星級廚神爭霸戰 2008 》得獎菜色之一,

改良版用了稻庭烏冬更添口感~~~ 正~

"法國濃蝦湯五色飯" 是個湯飯, 用了珍珠米, 不會太" 淋"身
好香濃既蝦湯, 好有鮮味, 配合燒牛肉, 分量剛剛好
一個好健康既 lunch, 啱晒正要減肥既我~~~~

老公叫了"味噌燒豚肉漢堡丼"
還送上一隻溏心蛋~~~ 看~~ 真是非常有水準的
好鬆化的~
我地兩個一粒飯都食晒, 湯又飲晒~~~ 大滿足

一定會再來呢~~

2011-01-21
$100 (Lunch)
還送上一隻溏心蛋~~~ 看~~ 真是非常有水準的
好鬆化的~