中環。台灣菜🍪#milktea中環 #milktea元朗 #milktea台灣菜呢個係係basehall (food court)入面 應該都係比係中環返工嘅人食 想試咗好耐💫🤍今日終於有機會!! 今日係係大約13:00過來入面都幾full😗 落單就可以有兩個方法嗌 可以scan台上嘅QR code 或者直接係櫃檯叫🤤😉🥰韓式泡菜炸雞刈包 $688.5/10入面有炸雞 泡菜奶油芝士汁 梨 京蔥 蔥花 翠肉瓜絲 辣油 辣粉 食落好惹味🤤 覺得如果鍾意食韓國菜 (泡菜) 應該會好鐘意食😍🥳🤍佢個炸雞加芝士嘅組合係完完全全有韓式芝士炸雞嘅味道🤩😋中間嘅泡菜同翠肉瓜絲令到成個包無咁膩💫仲要食完就好飽超推介!!😙香煎蝦餅刈包 $657.5/10入面有煎手打蝦餅 港式魚旦醬 蒜醋西洋菜 紫椰菜 個醬幾特別😆 係有d 似芥末醬 就覺得普普通通啦😙炸白玉 $308.5/10係有黃豆粉味同黑芝麻味 而每樣就有三粒🤤 佢個口感係似煎堆咁 但係係比煎堆煙韌😆✨ 黑芝麻個個就會重d 芝麻味🤎 覺得值得一試💫本身係比佢餐單張相吸引 覺得幾特別🥺推介推介!!🥰抹茶忌廉芝士壓餅 $458.5/10呢個都係呢間餐廳個
中環。台灣菜

😙炸白玉 $30
推介推介!!

🥰抹茶忌廉芝士壓餅 $45
8.5/10
呢個都係呢間餐廳個招牌😲 超爆漿嘅壓餅!! 佢個外皮都煎得有少少脆 但係皮都幾薄😍😆中間就係好流心嘅抹茶忌廉芝士 抹茶味就唔會好濃
總結來講都幾好味㗎 可以試吓💫

PS 佢哋係售完就無㗎啦 記住想試特定嘅食物就要早d來啊

📍倆口小吃
BaseHall2 LG/F Jardine House (星期日休息!!)
元朗鳳攸北街5-7號順豐大廈地下18號舖
#香港美食 #香港米芝蓮 #香港美食指南 #中環 #中環美食 #食盡中環系列 #元朗 #元朗美食 #台灣菜 #foodie #foodies #hkfoodie #central #reels #topcitybites #topcitybiteshk #hkfoodblogger
2023-03-30