2022-08-21
姊弟增進友誼活動 - 又係食😁細佬係港島區返工,平時都會留意下港島區既美食,佢同事介紹佢昵間位於中環街市既餐廳~中環街市既環境好岩打卡就係人都知,原來昵度既食物買相都好岩打卡外,味道都非常吸引!我哋點咗:西班牙風味烤八瓜魚,薯仔、蕃茄八瓜魚質感彈牙加上西班牙既香草調味,別具風味!薯仔超甜超香、加埋smoked ham, 青橄欖橄欖、老欖橄、昵個前菜好有異地風情~牛脂熟成黑安格斯肉眼扒配薯條、香草牛油安格斯肉眼扒煎得岩岩好,外面焦糖化,裡面juicy牛脂超香、加埋上面既香草牛油,令牛脂香倍增🥰旁邊既菇菇用咗牛油煎,所以好香😊北海道帶子海膽牆墨汁意大利麵表面勁多海膽舖面,濃郁既海膽同墨汁意大利麵混為一體,啖啖海膽味,令意粉口感超滑!加埋三文魚子,好像沐浴係海洋中。帶子超滑、煎左超香😘我飲Peachy Passion (Peach, Cranberry, Passion fruit, Soda)個樣好透心涼,淡淡既蜜桃香、紅莓香和熱情果香好有夏天既氣息,帶少少甜,好refresh r~細佬就飲 Asahi Draught🍻🍻甜品我哋點咗士多啤梨甜蛋白脆、雲尼拿意大利雪糕蜂巢糖脆超驚喜!因為
我哋點咗:
西班牙風味烤八瓜魚,薯仔、蕃茄
八瓜魚質感彈牙加上西班牙既香草調味,別具風味!
牛脂熟成黑安格斯肉眼扒配薯條、香草牛油
旁邊既菇菇用咗牛油煎,所以好香😊
北海道帶子海膽牆墨汁意大利麵
帶子超滑、煎左超香😘
細佬就飲 Asahi Draught🍻🍻
甜品我哋點咗士多啤梨甜蛋白脆、雲尼拿意大利雪糕蜂巢糖脆
超驚喜!因為佢既雪糕超濃雲尼拿味,加入蜂巢糖脆脆,口感超好👍🏻
配埋士多啤梨同士多啤梨糖漿🍓,而且帶帶微微微薄荷香,so love it!