2024-02-02
餐廳係大館附近的雲咸街,我哋坐的窗口位可以望到大館& 街景。環境幾有格調,感覺幾浪漫,特別佢個紅磚牆幾有特色。午市有Lunch Set 包左前菜、Main 、Side 、Soft drink 。坐低後店員就送上熱辣辣嘅餐前麵包,焗得好香脆,食落有香草蒜蓉味好好食。Aperitivo前菜:💛Melted Provolone Cheese💛喜歡芝士的這個一定不能錯過,鐵盤裝住溶溶的芝士,濃濃的芝士香味,又可以拉絲,滿滿的芝士放上脆脆的麵包一起吃超正。💛Quinao Salad 藜麥沙律🥗💛沙律份量多,蔬菜材料很新鮮,加上藜麥有益健康又多份口感。Main 主菜:❤️Rump Steak 臀肉牛排❤️上枱時我哋都嘩左一聲,用鐵板上再加 6 款醬料,好長的盤好有氣勢,牛排外層烤到好蕉香,我要咗Medium 中間生熟程度控制得好,呢個部位脂肪含量較少瘦肉較多,質地會堅實但有彈性,牛肉味好濃。❤️Rigatoni Picante 蕃茄辣椒通心粉❤️個醬汁係好香濃creamy 蕃茄帶有少少辣椒味,每條通心粉都沾滿醬汁,越食越滋味。Sides 配菜:🧡Potato Au Gratin 🧡焗薯呢個有驚喜,最面
Aperitivo前菜:
💛Melted Provolone Cheese💛
💛Quinao Salad 藜麥沙律🥗💛
沙律份量多,蔬菜材料很新鮮,加上藜麥有益健康又多份口感。
Main 主菜:
❤️Rump Steak 臀肉牛排❤️
Rump Steak 臀肉牛排
Rump Steak 臀肉牛排
❤️Rigatoni Picante 蕃茄辣椒通心粉❤️
Sides 配菜:
🧡Potato Au Gratin 🧡
焗薯呢個有驚喜,最面層有芝士焗到好香中間薯仔係切成薄片加埋洋蔥一層層,配埋醬汁一齊焗出來,味道好正!👍🏻
🧡Garlic & Parsley Skinny Fries🧡
薯條新鮮炸起熱辣辣很香脆,加上有香草等調味,不用點醬汁都好好食。
Drinks 飲品:
💚Soda Water