2020-12-15
之前時不時會去嘅觀塘黃店cafe How近排係中環開咗新店 😍我哋當日係去食晚餐,一口氣叫咗四個小食兩款main dish🤪❣️鮮蝦濃湯 $58熱湯上放咗一串蝦,再配上多士😌湯充滿蝦味,唔算太咸❣️Parma Ham and Sun-dried Fig Salad $78呢款我覺得性價比麻麻,Parma Ham只得兩塊,如果用新鮮無花果亦會更好🥲❣️燒日式醬油年糕 $68好煙靭嘅日本年糕,配燒到好脆嘅紫菜同甜甜嘅醬汁,好味(亦好飽🤪)❣️香煎帶子紅燒肉帶子無雪藏味,夠鮮,亦煎得剛剛好🙆🏻♀️配紅燒肉好新奇,但坦白說麻麻地夾🙃❣️美國一級Rib Eye (Medium) $258失望呀🥺肉味足夠,但煎得太熟了,真係頗韌不過碟上嘅配菜好岀色,無論係椰菜花定番茄都煮得好入味😌❣️無花果釀烤雞卷 $188呢個好食好多,雞卷唔鞋,多肉汁,啖啖肉!配菜嘅烤秋葵同烤厚🥔片都好好味😆食得岀係心機之作🙌🏻.佢仲有個幾靚嘅outdoor area🌱下次要去飲咖啡☕️
❣️鮮蝦濃湯 $58
熱湯上放咗一串蝦,再配上多士😌湯充滿蝦味,唔算太咸
❣️燒日式醬油年糕 $68
❣️香煎帶子紅燒肉
❣️美國一級Rib Eye (Medium) $258
失望呀🥺肉味足夠,但煎得太熟了,真係頗韌
不過碟上嘅配菜好岀色,無論係椰菜花定番茄都煮得好入味😌
❣️無花果釀烤雞卷 $188
佢仲有個幾靚嘅outdoor area🌱下次要去飲咖啡☕️