2019-09-15
其實係中環返工每曰最有興趣諗既就係中午食咩好,可惜有時作為一個上班族,都真係無咩自由。唔係曰曰食飯都可以抖到下氣,有時食飯都幾趕時間嫁,始終間間都咁多人,分分鐘淨係等位都等左一半時間,如果撞正果間食物質素差既,食完仲要趕返工,都幾心疲力倦。而呢一間就係我趕時間但又想食好d既選擇。餐廳身處於IFC, 大家對佢既第一印象一定係覺得貴唔抵食,同埋有排等,不過事實係呢間既性價比十分高。如果你趕時間又budget有限,呢間係我係IFC既唯一推介。首先等候時間一d都唔長,就算有一堆人等,但唔洗等幾耐就有得入,加上呢度等位,點都比其他街舖等得舒服多多。 上菜時間都好快,一個鐘係絕對夠時間,慢慢地食呢個中午飯。今次我揀左呢個黑蒜油拉麵,味道唔錯嫁,湯底濃郁,材料豐富,唔只有叉燒同糖心蛋,仲有小食可以揀,我就揀左壽司,因為有我愛食既三文魚同埋帆立貝。埋單約$150左右,食物有質素,環境舒服,係中環上班族襯中午時間叉叉電、抖一抖既選擇。
而呢一間就係我趕時間但又想食好d既選擇。