1K
2018-12-19 245 views
係中環區多數都係西人及遊客聚集之地,非常international所以連咖啡店都好西或及cafe燈光比較陰暗。今次嚟呢間係威靈頓街83號行人天橋底側邊的一間燈火光猛的咖啡店“Zero one coffee shop”,咖啡款式選擇都多,而且Zero 同one都各有不同,咖啡層次同味道都不同,感覺好奇妙,而且非常專業。無限個logo 都很靚, 有種循環不息嘅感覺,我叫了杯Latte ,付款過後咖啡師為我細心蒸煮咖啡及烹調,一杯成惠$38蚊,價錢不算太貴。咖啡味道都算不錯,Latte 應該是比較奶味重的,但我呢杯latte反而奶味同咖啡店好平均,咖啡好香兼具埋奶味濃,不苦澀,很不錯。

TakeAway