2019-11-27
Beyond Meat 唔係咩新奇事,外國流行左好耐,香港其實都引入左好一段時間。一直都無機會試,今日終於行左去歷山大廈買左黎食!基於趕住反公司嘅關係,外賣黎😳Beyond Burger Classic ($78)。首先我要大讚個包裝,好靚!!我無諗過佢嘅包裝係麥記咁嘅盒,上面大大隻字寫住未來漢堡,夠搶眼!Classic有”肉”、生菜、蕃茄同包。佢個”肉”係非常厚,而且口感結實,仲有少少”肉”汁。唔會係乾明明果種。但佢真係唔係肉黎,食落會好明顯知道係豆做。真係非常好食!生菜蕃茄都好新鮮,唔會係放左好耐果種。漢堡包🍔個包都係重點,Green Common用左麥包,份外健康有營!關於個”肉”,Green Common 係用Beyond Meat 唔係 Impossible Meat。佢地係2個唔同嘅牌子。下次我會試埋Impossible Meat做個比較!想食得有營,十分推薦各位食肉獸試下!我自己試左一次就愛上了!