到目前為止,響中環食越南野都只限於食lunch,所以未有試過太多店,希望大家不要笑我孤陋寡聞吧!第二次來呢度食lunch, 上一次跟同事盲chung chung走入黎試, 試左蝦餅,香茅豬排飯同炒貴勺(or炒金邊粉sth like that), 蝦餅味道幾好,份量亦夠,香茅豬排飯juz ok, d飯好硬,炒貴勺亦好夠味,幾足料第二次就試左鴛鴦撈檬(豬排同雞翼),仲有個蝦醬炒通菜,鴛鴦撈檬好多料,豬排同雞翼鋪滿晒,味道都唔錯,檬粉也有一大碗,只是嫌唔夠凍,蝦醬炒通菜都好香,蝦醬味濃得又不會太濁響呢度食不怕會唔夠飽,價錢亦相宜,只是可能太多味精,吃罷會很口渴。相比芽莊我prefer呢度多d,而明珠雖然頗有水準,但對我來說是遠了一點,所以之後也會多d來呢間試下其他款, hehe