2024-01-27
Tommy Yummy (中環)店名叫yummy , 我食過第二次,呢嘅食物質素絕對對得住yummy 呢個形容詞😏✅ 今次order 同第一次試嘅近乎一樣😂我去親食泰國野都會叫辣炒香茅豬肉煎蛋飯,其實我唔系好食得辣,佢比我嘅感覺系小辣-中辣之間,食到我會出汗,但我又好鐘意呢種刺激🤣 豬肉炒到好入味,有好多配料,有蔬菜,食起上黎都感覺無咁大罪惡感,因為有滿滿嘅纎維,而且好好食想多碗飯🤣🍳椰子🥥雞湯好足料,2 人食每人都添左3 碗食埋雞肉同雞髀菇,好香椰子味,雞肉都好多,滿滿蛋白質🤓🤓 食得好開胃,因為小小甜🌼🤭 仲有幾大塊蝦餅你食🥰 一次過滿足味蕾🤪煎蝦金邊粉比香茅肉碎飯更加辣,好香口好惹味,但都要比唔太食得辣嘅朋友一個小小提醒😂😙 會食上癮, 金邊粉炒到條條分明唔會黏,又唔會好油, 食泰國野無理由唔試金邊粉啦😍🇹🇭🙏🏻飲品: 好吸晴深紫色系蝶豆花茶,其實佢無甜味嫁, 帶點苦,但覺得食左咁香口嘅美食,要飲茶中和下😗 btw 茶杯好靚好fancy ☺️榛子味coffee, 擺盤好精緻, 比較甜寫✍🏻寫下令我又想encore 🤣 好睇又食得飽,食得好滿足😂搵日中環打卡再食先!佢將軍澳都開左分店
榛子味coffee, 擺盤好精緻, 比較甜
寫✍🏻寫下令我又想encore 🤣 好睇又食得飽,食得好滿足😂搵日中環打卡再食先!佢將軍澳都開左分店, 岩哂住地鐵🚇綠色沿線嘅朋友😉