2023-05-30 52 views
多數來中環都係食西餐或者日本餐,今次朋友竟然約我嚟食馬來西亞菜。好彩朋友預早話要早少少來,因為呢度坐位唔多。餐廳行型格路線,好彩朋友約埋我喺中環站一齊過嚟,如果唔係自己未必會搵到,所以更加增添左神秘感。其實些利街小巷走入來就到。牆上邊啲照片都好靚,另外要讚一讚店員都好細心,好友善,依家難得一見!大熱天時當然要先叫兩倍飲品,我地叫左一支1664 blanc 啤酒同杯冇酒精嘅凍Thai panda lemongrass & ginger tea,兩杯都好清爽好正。今次叫左新鮮海龍躉片咖喱喇沙湯麵,湯底調配得超好,好多海龍躉片,絕對抵食啊!另外就叫左個火熱砂煲香濃肉骨茶,除左打卡一流,味道都好好味,我特別喜歡個蒜香米餅!肉骨茶d肉好軟,湯清得來又濃味,正中馬來西亞口味!用左豬軟骨,肉特別嫩滑。另外仲比咗個蒜醬我地,話如果鐘意濃味,加埋落去食就更好食。