2024-02-05 80 views
晚上同朋友去完中環行街,之後諗住去食嘢同埋飲吓嘢、中環同上環附近有好多特色嘅酒吧餐廳,今次我朋友就推介左一間好有異國風味綠化空間嘅餐廳、裏面嘅美食都好精緻同埋佈置得好靚!餐廳分兩層上下層、鍾意私人空間可以選擇上層!除咗環境優美之外、仲覺得餐廳裝修風格好有一貫特色!蒜香辣椒橄欖油扁意大利粉:蒜香同辣椒橄欖油非常之夾、份量都大份,蒜香味道係最突出!再配合香草更加香濃!炸甘鯛魚配甜橙回香沙律:炸金鯛魚魚燐脆香、魚肉鮮滑鮮嫩,甜橙🍊好配、沙律味道好有特色!檸檬汁香噴噴!招牌香草焗雞(半隻)配焦糖栗米:香草焗雞半隻,份量都夠3-4人食,再配合焦糖粟米、栗米香濃同甜滑!烤得香香脆脆!-特飲馬天尼🍸士多啤梨質感香港友生啤酒櫻桃特飲cocktail馬天妮、士多啤梨幼滑質感!酒感香滑無比!!香港友生啤酒香滑大杯,櫻桃特飲cocktail酒香味道突出Le Jardin à Soho中環卑利街67號中興閣

蒜香辣椒橄欖油扁意大利粉:

炸甘鯛魚配甜橙回香沙律: