2021-12-29
這家在中環結志街以雞肉漢堡為主的小店,雞肉是脾肉部位,經吉列炸過封住肉汁,雞肉非常Juicy,配上各式各樣嘅醬汁,最受歡迎有蜜糖芥辣、韓式辣醬或松露蛋黃醬,另外生菜絲及靑瓜片,減輕油膩感!漢堡份量很大,非常飽肚感!另外最近主打嘅泡菜牛油果薯格,好有驚喜!飲品是非一般汽水,是自家制低卡氣泡水,非常有特色又好飲。🐔🍔 ▪️松露蛋黃醬雞肉漢堡 $ 76 ▪️蜜糖芥辣雞肉漢堡 $ 68漢堡非常大份,麵包全部用牛油煎香,包嘅質地好鬆軟,炸過雞腿肉份量真係好似成隻去咗骨嘅雞髀咁,炸到外脆雞肉超級嫩滑,配上大量嘅生菜絲同埋青瓜,醬汁我哋揀咗兩款係最受歡迎嘅松露蛋黃同埋蜜糖芥辣,兩款各有特色,配雞肉都非常搭,讚👍🏻👍🏻🥑🍟▪️泡菜牛油果薯格 $50牛油果同埋薯格都係我哋好鍾意食,但係再加埋泡菜呢個組合從來冇試過,這款泡菜完全唔辣帶微甜,泡菜汁滲左入薯格度,原來好好食,加埋牛油果好清新,重點係啲薯格完全冇淋到,仍然保持脆口,好食🥤▪️金菊龍珠果氣泡水 $36🥤▪️蝶豆花荔枝 $36店舖主打飲品美國低卡路里氣泡水,顏色又靚,好似飲緊汽水咁樣,但係又低卡路里而且唔甜,每種口味都係帶不同材料嘅顏色
🐔🍔 ▪️松露蛋黃醬雞肉漢堡 $ 76
▪️蜜糖芥辣雞肉漢堡 $ 68
🥑🍟▪️泡菜牛油果薯格 $50
🥤▪️金菊龍珠果氣泡水 $36
🥤▪️蝶豆花荔枝 $36
店舖主打飲品美國低卡路里氣泡水,顏色又靚,好似飲緊汽水咁樣,但係又低卡路里而且唔甜,每種口味都係帶不同材料嘅顏色同埋清香,外貌好靚好特別,而且仲好解渴,非常好飲,對於好討厭汽水嘅甜味嘅我,遇到這款飲品非常開心💛