2022-05-03 553 views
🚩中環係姜誕日行行下街 突然想入間cafe坐下 醒起呢間之前好多人都讚佢哋嘅咖啡豆就去試下—————————————————————————男友評價🌚☕️Long Black $33我叫咗杯long black 因為係先落完熱水再喺面頭加入espresso 咖啡油會相比americano更突出 個人好鍾意帶有點酸味嘅咖啡 所以豆方面揀咗fruity因為帶有好濃嘅果酸、果香味 好適合用嚟做black coffee😌🥛☕️Piccolo latte with oat milk $40(+5)女朋友本身話唔想飲 但最後轉變心意 就幫佢叫咗較細杯piccolo latte 轉oat milk 其一係佢飲得太多牛奶會唔舒服 其二oat milk配咖啡有一種好神奇嘅化學作用😍厚實嘅口感同咖啡係好夾 piccolo latte濃縮到咖啡豆本身嘅味道之餘又唔會比奶味蓋過😛女友評價🌚🟤🧇Brown $98由於齋飲咖啡好似好無聊 作為打卡之鬼嘅我決定嗌多個dessert 最後揀左brown(題外話 佢哋好似會定期轉唔同嘅主題 今期係yellow 同brown)賣相好好嘅咖啡豆形狀窩夫🥰 擺盤靚 但窩夫略嫌太乾
🚩中環
—————————————————————————
男友評價🌚

☕️Long Black $33

女友評價🌚

🟤🧇Brown $98
賣相好好嘅咖啡豆形狀窩夫🥰 擺盤靚 但窩夫略嫌太乾 好似食緊雞蛋仔咁🌝啲朱古力醬係倒唔到出嚟 最後要一匙羹「不」出嚟😂 不過用黎做擺設都幾靚

而條蕉有焦糖係上面 加埋窩夫一齊食有返啲質感🫢側邊仲有啲果凍 不過無乜味道 整體來講都係用黎俾我哋啲港女打卡架啦🤪

環境黎講都幾復古 木系嘅設計 位置唔多但都幾適合閒日自己過黎坐下 都見到有人係度睇書對比於熱鬧嘅市區 難得中環都有慢活嘅一角🤓
Brown
Piccolo  latte  with  oat  milk
Long  black
Brown