2016-12-26 428 views
一虎拉麵@ 一虎拉麵(7.5/10)($85)今次食既就係來自大阪既一虎拉麵🐯🐯既新店(前身叫做神虎拉麵),呢間係佢地第一間分店🤗,係灣仔既主店真係出曬名🤗🤗,好多同事都好鍾意食😎!新店係荷李活道附近,搭中環扶手電梯落去就係一虎同樣都係提供香港非常流行既一蘭豚王式圈圈紙。先講湯底,一虎拉麵既湯底係豚骨蔬菜湯底🐷🌱,慢火熬製近12小時,foodki覺得湯底味道唔夠濃厚😞,可能因為foodki不嬲都重口味,湯底上有背脂。另外,湯底可配上黑蒜油($10),辣味噌($10),秘製醬油($8),令湯底多啲變化。叉燒肉質偏瘦😝,但夠嫩滑,肉味豐富,對於唔鍾意食肥叉既朋友,呢到係天堂😇。糖心蛋都好滿意,蛋味超濃,醬油好入味😝。仲有呢到服務態度真係超好! .
一虎拉麵@

一虎同樣都係提供香港非常流行既一蘭豚王式圈圈紙。

糖心蛋都好滿意,蛋味超濃,醬油好入味😝。

仲有呢到服務態度真係超好! .