2021-01-16 574 views
• Cold Angel Hair with kombu & Caviar ; Beef Tartare with Uni & Clams🐚•💵 Price:$208 ; $168🍴Food: 4.5/5❤️-係唔少fine dining餐廳都見過呢個dish,魚子醬配凍天使麵🍴不過呢啲餐廳唔只好難book,而且價錢都唔平,呢個dish閒閒地都要$4xx,所以當我見到呢間係openrice個價錢range係$100-200有呢個dish既時候,就即刻諗住黎試下😋可能係新開或者係食lunch既關係,餐廳都算少人,但野食其實算幾唔錯,就以我特別想試既凍天使麵黎講,麵質柔韌彈牙,味道帶昆布既微酸好開胃,再加上鮮味十足既魚子醬,個配搭真係好好食,好唔夠喉🥺不過另外個牛肉他他對比起就失色左啲喇🥺雖然賣相係好靚好吸引,不過唔失係個他他牛定個蜆岀左事,食落真係鹹左啲,加左海膽都搭救唔返🥲• Mayura Wagyu Bavette ; Crispy “Drunken Chicken”🐓•💵 Price:$268 ; $208🍴Food: 4.5/5❤️-黎緊介紹既主菜亦都係岀乎意料既好食!上面寫既係a
💵 Price:$208 ; $168
🍴Food: 4.5/5❤️
係唔少fine dining餐廳都見過呢個dish,
魚子醬配凍天使麵🍴
不過呢啲餐廳唔只好難book,
而且價錢都唔平,呢個dish閒閒地都要$4xx,
就即刻諗住黎試下😋

可能係新開或者係食lunch既關係,
餐廳都算少人,但野食其實算幾唔錯,
就以我特別想試既凍天使麵黎講,
麵質柔韌彈牙,味道帶昆布既微酸好開胃,
再加上鮮味十足既魚子醬,
個配搭真係好好食,好唔夠喉🥺

不過另外個牛肉他他對比起就失色左啲喇🥺
雖然賣相係好靚好吸引,
不過唔失係個他他牛定個蜆岀左事,
食落真係鹹左啲,
加左海膽都搭救唔返🥲

💵 Price:$268 ; $208
🍴Food: 4.5/5❤️
黎緊介紹既主菜亦都係岀乎意料既好食!
上面寫既係a la carte既價錢,
但其實佢跟set嗌會再抵啲~
$238既two courses lunch有得加$98要個凍天使麵,
如果要呢兩款主菜就再加$58,計落點都平少少~

講返啲野食,個和牛顏色好靚,
熟度岩岩好,肉質軟嫩❤️
呢個價錢有咁既質素真係好surprise!
但比起個牛,我更鐘意個雞😍
佢個皮好脆好香,
雞肉好嫩滑,仲有淡淡既花雕酒味,
好好食! 非常推介🤤🤤

• 魚子醬凍天使麵