1K
❀ Quiero Más #中環 ❀❗中環新開新派西班牙菜 仲有超chill露天位置❗——————————————————中環蘭桂坊最近開咗間新嘅西班牙餐廳,見唔少人推薦,放假特登同朋友嚟到!餐廳裝修新穎時尚,樓上仲有個超大嘅露天位置,比客人食完正餐之後想去飲下酒傾偈,非常relaxing and chill💓菜式方面,不外乎常見嘅西班牙菜、paella、tapas,但一改傳統賣相,都係間不俗嘅西班牙餐廳。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ Pulpo Grilled $168 (4/5)烤八爪魚一向係我最喜愛嘅西班牙菜之一😆呢個八爪魚有彈性得來唔會太韌,口感不錯。幾欣賞佢加埋辣辣地hummus,一齊食幾好味😋。☞ Dos Dias Patatas $98 (4/5)香脆可口嘅千層薯仔🥔,係個幾唔錯嘅配菜!.☞ Suckling Pig $268 (3.8/5)嚟到西班牙餐廳點可以唔試吓佢哋經典嘅suckling pig🐷。賣相同一般嘅唔同,而且只係得四件,性價比偏低。不過層皮的確烤得幾脆,而且都幾香豬味。不過本身醬汁就偏少,有少少乾身。.☞ Spanish Lamb $278 (3.8/5)一件件切細
❀ Quiero Más #中環 ❀
❗中環新開新派西班牙菜 仲有超chill露天位置❗
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ Pulpo Grilled $168 (4/5)
幾欣賞佢加埋辣辣地hummus,一齊食幾好味😋。
Pulpo Grilled

☞ Dos Dias Patatas $98 (4/5)
香脆可口嘅千層薯仔🥔,係個幾唔錯嘅配菜!
Dos Dias Patatas

☞ Suckling Pig $268 (3.8/5)
賣相同一般嘅唔同,而且只係得四件,性價比偏低。
不過層皮的確烤得幾脆,而且都幾香豬味。
不過本身醬汁就偏少,有少少乾身。
Suckling Pig

☞ Spanish Lamb $278 (3.8/5)
一件件切細咗嘅羊肉🐏表面有層皮,有少少似鴨胸肉。
口感嫩滑,似係bb lamb,略帶少少羶味。
配上富有中東色彩嘅薄荷乳酪醬,整體味道不過不失。
Spanish Lamb

☞ Basque Cheese Cake $98 (3.8/5)
表面有一層薄薄地嘅焦香🍰內裏口感軟滑,係一個合乎水準嘅巴斯克芝士蛋糕。
另外配上紅莓sorbet、紅莓醬,可以一解膩感。
Basque  cheesecake

——————————————————
✨整體味道: 3.9/5
✨環境裝修: 4.3/5
✨服務態度:4/5
✨性價比: 3/5
✨再訪興趣: 3/5
💞整體來講
味道不過不失,只係份量比較少,性價比差啲。但勝在環境夠靚,仲有個rooftop俾客人食完飯之後坐幾耐都得💓另外服務都唔錯,餐廳算係新開,當日侍應有問我對食物嘅意見,聽得出佢哋真心想了解客人嘅睇法,我哋表示覺得份量少咗啲啲,佢哋都話打算再調整份量,仲送咗兩杯酒俾我哋😆都係一個幾唔錯同朋友慶祝chill下嘅地方。
Pulpo Grilled
Dos Dias Patatas