2023-06-01
近泥忙住搬office,好多時都只係好趕咁食餐lunch 又要返去汁手尾,去咗一間叫做karui bento嘅日式健康外賣便當店,食嘢真係又幾吾錯!同同事試咗佢地嘅Grilled Salmon三文魚便當同Beef Fillet杭椒牛柳便當,兩款都好好食。佢地嘅便當賣相真係好吸引,而且兩款便當都好豐富,有好多蔬菜同高質蛋白嘅肉類,食得好健康又有營養。三文魚煎得啱啱好,唔會太老,肉質都好新鮮;牛柳都好好食! 炒上左杭椒嘅辣度,真係好開胃,香口,但係吾油膩!飯係紅白米飯,唔會太軟,自己覺得啱啱好,蔬菜都煮得剛剛好,保留住啲蔬菜嘅texture,而且有半個飯盒都係蔬菜,清爽又健康。食材方面都非常新鮮,三文魚同牛柳都係好優質嘅肉,味道鮮美。價錢方面,以中環區嚟講,價格算係好平,非常抵食。而且,外賣可以買番公司慢慢食,唔洗排隊等太耐,真係好方便。私之覺得非常適合office族,下次又忙起上泥再去過
私之覺得非常適合office族,下次又忙起上泥再去過