2021-03-15
Monday Blue。返左成日工,想食埋晚飯先走。好耐冇食泰式串燒,就醒起呢間位於老蘭既泰式串燒吧,午餐同晚餐我都試過,都幾正。離遠已經聞到串燒香。今晚決定做食肉獸,净係叫一大堆串燒,全部叫晒我哋鍾意既口味,另外叫左個沙津平衡返!餐牌有沙律,海南雞,幾款飯,唔同肉類海鮮同蔬菜既串燒,仲有飲品。首先係收銀處落單俾錢,然後自己揾位坐低等食物送上,唔收加一服務費。青木瓜手撕雞沙律 $70成座山咁,下底係滿滿既青木瓜,中間加左d紅蘿蔔絲同青瓜絲,上面就鋪滿手撕雞。醬汁另外用膠兜上。青木瓜絲都幾生,好爽脆,加左d甜酸汁都幾好食。雞絲既質感都幾好。d串燒基本上一齊上,香噴噴,全部都醃得好好味,香口惹味,仲大大串啖啖肉!雖然所有串燒一齊上,有d會冇咁熱,但係就唔洗左等右等。左起豬頸肉,牛仔骨, 魷魚鬚豬頸肉 $22,薄薄地幾香口。牛仔骨 $43,好淋,一d都唔韌,調味好食到唔洗點醬就咁食都得。魷魚鬚 $25,一串有十二細條左右,好有咬口。左起白鱔,牛肉, 豬肉白鱔$60,超爽滑,少少彈牙,質感好似鰻魚。豬牛肉 各$18一串,超抵食。牛肉啖啖肉;豬肉香口!大花蝦 $70大花蝦最後先上,熱辣辣。超香蝦
青木瓜手撕雞沙律 $70
左起豬頸肉,牛仔骨, 魷魚鬚
豬頸肉 $22,薄薄地幾香口。
魷魚鬚 $25,一串有十二細條左右,好有咬口。
左起白鱔,牛肉, 豬肉
白鱔$60,超爽滑,少少彈牙,質感好似鰻魚。
豬牛肉 各$18一串,超抵食。牛肉啖啖肉;豬肉香口!
大花蝦 $70
大花蝦最後先上,熱辣辣。超香蝦殼味,d肉食到係新鮮既,蝦頭有膏,如果可以稍為冇咁熟會仲好味。
左起沙爹醬,泰式紅雞醬, 烤牛肉醬, 青辣椒醬,芫茜酸辣醬
d串燒本身都好食唔乾,但加埋醬料更好食。隨碟奉上5種醬料,左起分別為沙爹醬,泰式紅雞醬, 烤牛肉醬, 青辣椒醬,芫茜酸辣醬。泰式紅雞醬甜甜地好開胃,烤牛肉醬同芫茜酸辣醬真係好辣,青辣椒醬冇咁辣,真係要點乜醬自己揀。
食完真係大大滿足!呢個價錢同質素係中環黎講都算係抵!